När vi läser om Breviken på sociala medier så ser vi oftast kommentarer som ”fantastisk bana” , ”god mat” och ”otrolig service i receptionen”. Det här månadsbrevet kommer handla om de som gör det möjligt. Vi intervjuar vår krögare Mattias Borger och headkeeper Björn ”Texaco” Johansson om deras tankar och visioner kring vår fina golfbana…

Det var för 11 år sedan som vår krögare Mattias började jobba på Breviken, något som han aldrig ångrat. Trots att det kan bli riktigt långa dagar och intensiva veckor (40-80 timmar per vecka är inget ovanligt).  Han är noga med att berätta om att han har god hjälp av sitt team; Gunvor, Jesper, Josse och kocken Tony.  -Jag har hela tiden byggt upp värdet i mitt företag säger Mattias, nu är de 19 rummen helrenoverade, maskinparken i köket utbytt och i vintras byggde jag ”Sviten” som till dags dato haft 150 gästnätter.

Han fortsätter -Det är viktigt att skapa hemkänsla, göra allt så våra besökare trivs. Vi har ett bra koncept, d v s bra hotell, bra bemötande och god mat och vi månar alltid extra om våra återkommande gäster.

Under vinterhalvåret försöker han ta det lite lugnare, men med all catering så blir det också mycket jobb. Målsättningen är att kunna leva året runt på golf-delen i företaget. Att kunna anställa en kock på heltid och jobba mer med marknadsföring och administration.
I april när banan öppnade då var det redan 1.500 sålda golfpaket. Hittills har det bokats 2.400 gästnätter exl. ställplatserna. Våra greenfeegäster och medlemmarna sköter sig fint. Men det är jätteviktigt att alla bokar i systemet, först då kan man planera banarbetet och skapa en rättvis tillgänglighet för greenfeespelare.
Framtiden då, jo nog tänker han fortsätta som krögare hos oss, tack och lov för det, så tack Mattias med personal för att ni gör det där lilla extra som gör att folk vill återkomma igen och igen och igen…

Det var lite svårt att få tag på vår headkeeper, Björn ”Texaco” för en intervju. Det är mycket som skall fixas varje dag. Björn har haft ansvaret sedan 2010 och mycket har hänt genom åren, -vi skall vara en familjebana för låg och medelgolfaren, ingen mästerskapsbana, är något som han brukar återkomma till. Han fortsätter – I år har vi förmånen att vara fullbemannade, vi är ett bra gäng som jobbar på banan, både Jörgen och Marcus har jobbat länge och är självgående. Naim, Rhesa och Thomas behövs under säsongen, så totalt är vi 6 som jobbar från 05.00-15.00 alla dagar i veckan.

Han fortsätter -Det gäller att aldrig luta sig tillbaka och vara nöjd, vi kommer i höst att åtgärda en del tee, fortsätta med dräneringsarbetet och hålla efter dammarna.  Vi klipper ner så man hittar bollen, vi jobbar så miljövänligt som det bara går, 3-4 ggr i veckan ”daggar” vi av och vältrar alla greener istället för att hålla på med skadliga kemikalier. Vintertid är ”maskintid”, då är det lugnare och semestertid. På frågan hur golfarna sköter sig så är Björn nöjd – alla visar respekt, inget att klaga på.

Där slutar vår intervju och Björn hastar ut till gänget som jobbar vidare med vår bana. Ni får mycket välförtjänt beröm, vilket otroligt bra jobb ni gör, utan er ingen bana…

Till sist…
…men inte minst, vill vi önska alla våra nya medlemmar varmt välkomna. Det är också glädjande att se att vår juniorträning äntligen kommit igång, och kom ihåg att Golfveckan börjar den 21 juli…

Detta var allt för denna gång, ha en skön golfsommar…