Brevikens GK – månadsbrev augusti 2021
Brevikens GK bildades 2005 i och med att F6-GK upphörde eftersom militären ville ha tillgång till marken. Konkursen var dock en realitet 2011,  i och med detta ombildades klubben och Breviks Golf  AB med 5 delägare var ett faktum. Har du någon gång funderat på vem som ansvarar för vad, när det gäller golfklubben kontra aktiebolaget? Det tänker vi berätta mer om i detta månadsbrev, men först blir det lite reflektioner från årets golfvecka…

Janne Sannö – ordf i tävlingskommittén och tidigare ordf för klubben hade det totala ansvaret för golfveckan. Hela 405 startande i ett fantastiskt väder, ibland till och med väl varmt (27-28 grader).  Att anordna en golfvecka är ett mastodontjobb, Janne hade god hjälp av Fredrik Jillbratt samt av Lillemor och Rolf Andersson. Allt gick enligt plan, men första dagen blev det lite ”gnöl” eftersom många icke tävlande också var sugna på golfspel denna vackra dag. – vi skall sätta oss ner och analysera vad som gått bra och vad vi kunde gjort annorlunda säger Janne, han fortsätter – att ”lysa av banan” någon timma extra när det är drygt 100 startande, det tar vi med oss till nästa år. Det känns bra att vi gick med vinst, det blev en extra slant både till klubben och AB, avslutar en nöjd Janne Sannö.

Breviken Golf & Hotell AB hyr marken av Hintzegårdens Säteri i Brevik, som ägs av Birgitta och Hans Sternerup.  Banpersonalen är anställda av AB, några på heltid året om och några säsonganställda under sommaren. Alla maskiner och golfbilar ägs eller leasas av AB. Alla byggnader med några undantag, se nedan, ägs av AB.
Mattias arrenderar restaurangen och hotellverksamheten. Golfklubben har ett nyttjanderättsavtal med AB där verksamheten regleras. Pron bedriver egen verksamhet och klubben köper en del träningstid av honom. Pron ansvarar också för gröna-kortet utbildningen för ”nya” golfare.
Klubbens ansvar är medlemmarna, kommittéerna och all tävlingsverksamhet. Dessutom är vi ägare till det lilla röda huset vid 1:ans tee och ”lusthuset” efter 9:an.

Vi stämde träff med en av delägarna , ”skördar Bengt” Johansson. -Hur kom det sig att du ”blev med golfbana” blev första frågan  -vid rekonstruktionen behövde det vara med någon i bolaget som kunde spela golf, och än idag är jag den enda delägaren som golfar. Det här har blivit något av mitt livsverk, visst har det varit  och är  mycket arbete, men jag brinner verkligen för banan fortsätter Bengt som är banansvarig från AB:s sida. Det vill säga, har ansvaret för att banan sköts på bästa sätt. Han jobbar mycket med att få tillgång till rätt maskinpark, i år har man investerat i 5 ”nya” maskiner som underlättar skötseln av banan (all ev vinst går direkt in i verksamheten).
På gång? – vi kommer lägga om 5:an och 14:e herrtee till hybridgräs (det är en blandning av gräs och plast, mer hållbart). – dessutom skall vi renovera bunkrarna till hösten och se över parkeringen så den blir mer optimal.
Vad är roligast?  frågar vi vidare – utvecklingen svarar Bengt, tveklöst är det så, det ger så mycket tillbaka med alla nöjda golfare.  -Vi är så klart medvetna om att det ibland är trångt på banan, det kan vara svårt att boka ”spontantider”, man måste ha framförhållning, men kom ihåg att vi behöver våra greenfeegäster lika mycket som vi behöver våra medlemmar, vi måste helt enkelt få det att fungera…
Jag brinner verkligen för vår bana och tänker hålla på så länge som ”gubbarna på banan” tycker det är ok att ha mig med avslutar Bengt vår intervju och hastar vidare till nya uppdrag…

Till sist…
…ryktet säger att Bosse Åberg håller på att planera en medlemsresa, mer info kommer via mail, om och när det är dags…

Detta var allt för denna gång, ha en fortsatt skön golfsommar…

Månadsbrev augusti 2021.pdf.